Motor Yağ Lambası Neden Yanar?

Motor yağ lambası
Motor yağ lambası

Motor yağ lambası, motorun izin verilen çalışma sıcaklığı aralığında çalıştığı ve yağ seviyesini hemen kontrol etmeniz gerektiği anlamına gelir.

Motor yağ lambasının yanması, aracınızın izin verilen çalışma sıcaklığı aralığını aştığı ve kontrol edilmesi gerektiği anlamına gelir. Uyarı ışığını görmezden gelirseniz ve çok uzağa giderseniz, motorunuzda ciddi hasara neden olur, hatta motorunuz tutukluk yapar. Aksi takdirde, motorda ciddi hasara neden olabilir ve hatta motor ele geçirilmiş olabilir.

Yağ, bir motorun can damarıdır; onsuz, arabanızın hareketli parçaları durma noktasına gelirdi. Yağ lambası, aracınızın yağlama sisteminde bir sorun olduğunu size bildiren bir uyarı ışığıdır ve düzeltilmeden bırakılırsa potansiyel olarak büyük bir sorundur. Bu, motorunuzun ele geçirileceği öleceği anlamına gelmez, ancak bu konuda hiçbir şey yapılmazsa, yakında bir gün hem sizin hem de arabanızın önünde sorun olacağı anlamına gelir.

Motor yağ lambası yanarsa ne yapmalısınız?

Yağ seviyesi düşükse, mümkün olan en kısa sürede yağ ekleyin. Kışın araç kullanıyorsanız ve motor sıcaklık ışığı yanıyorsa bu, ısıtıcı fanınızın düzgün çalışmamasından kaynaklanıyor olabilir. Kalorifer fanı motor ilk çalıştırıldığında devreye girmeli ve çalışma sıcaklığına ulaştığında kapanmalıdır. Bu, yeterince uzun süre açık bırakılırsa pilin bitmesine neden olabilir, bu nedenle gerektiğinde kapatıp yeniden başlatmak en iyisidir.

Bununla birlikte, araçta bir ısıtıcı veya buz çözücü yoksa, aracınızın sisteminin kendisinde herhangi bir sorun yokmuş gibi görünse de aşırı ısınmaya neden olabilecek atmış bir sigorta veya hatalı elektrik bağlantısı gibi diğer nedenleri kontrol etmeniz gerekebilir.

Yağ ışığının yanmasının birkaç nedeni vardır, ancak önce yağ seviyesini kontrol etmelisiniz.

Yağ ışığı yanıp sönebilir veya bazı durumlarda, sabit olabilir. Motor yağ basıncı düşükse, bu, ışığın yanmasına neden olabilir. Düşük motor yağı seviyeniz varsa ve aracınızın motorunda elektronik ateşleme sistemi varsa, çalıştırma ve düzgün çalışma konusunda sorunlara neden olabilir.

Motorunuzdaki gerçek yağ miktarı ile minimum gereksinimi arasında yeterli bir marj olduğunu keşfederseniz, o seviyeye veya daha yüksek bir seviyeye ulaşana kadar daha fazlasını ekleyin. Bunu yaptıktan sonra, önceki adımları gereksiz yere tekrarlamamak için aracınızın performansını tekrar kontrol edin.

Otoilim.com Sıfır Araç İlk Muayene Tarihi Ne Zaman? Trafik Poliçe Sorgulama

Yorum yapın