Boya Markaları
En İyi Araba Boyası Arabasını boyamak ya da profesyonel şekilde boyatmak isteyenler, araçlarının dış yüzeyinin daha kaliteli gözükmesini sağlamak için en iyi araba boyası araştırması yapmaktadır. Günümüzde pek çok farklı markada araba boyası bulunmaktadır. Üstelik araçlar için üretilmese de araç yüzeyinde kullanılabilecek farklı boya çeşitleri de bulunmaktadır. Bu nedenle araba boyası olarak tercih edilebilecek geniş skalada boya grupları olduğu bilinmelidir.
Arabasının görünümünü değiştirecek olan bireyler, aracı kendileri ya da profesyonel boyama işlemi yapmaları fark etmeksizin iyi bir boya seçimi yapmalıdır. Çünkü boyanın kalitesiz olması pek çok sorunu beraberinde getirir ve bu sorunlar arabanın değerinin düşmesine sebep olurken masrafları arttıracaktır. Eğer siz de aracınız için en iyi boyayı öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki başlıkları inceleyerek detaylı şekilde bilgi alabilirsiniz.
En İyi Araba Boya Markaları
Araba Boyamada daha önce de belirtildiği üzere günümüzde tercih edilebilecek pek çok araç boyası bulunmaktadır. Bu bağlamda oto boya markaları araştırması yapıyorsanız, aşağıdaki listede yer alan boya markalarını tercih edebilir ve aracınızın boya ömrünün çok daha uzun olmasına yardımcı olurken profesyonel bir görünüm elde edebilirsiniz.
En İyi Araba Boya Markaları ?
- Politech
- Duxone
- Akçalı
- Motip
- 3M
- Auto Cher
- Sonax
- Standox
- Glasurit
Yukarıdaki listede belirtilen araba boya markaları, günümüzde sık sık tercih edilmektedir. Ancak aracınızı boyatmaya karar verdiyseniz, belirtilen her bir markayı detaylı şekilde araştırmanız ve beklentilerinizi en iyi karşılayan markayı tercih etmeniz önerilmektedir. Bu sayede aracınızın boyanmış hali beklentilerinizi tam anlamıyla karşılayacaktır.
Araç Boyası Nereden Alınır?
Araç boyası almayı düşünen bireylerin en çok yanıt aradığı sorulardan bir tanesi de araç boyası nereden alınır şeklindedir. Rötuş veya komple boya malzemeleri arıyorsanız, boyama esnasında kullanacağınız tüm ekipman ve boya malzemelerini oto boyacılardan kolayca edinebilirsiniz. Ayrıca internet üzerindeki pek çok alışveriş sitesinde de araç boyaları bulunmaktadır.
En uygun fiyatlara araç boyası edinmek için araba boya markalarının kendi internet sitelerinden alışveriş yapabilirsiniz. Böylelikle aracı ücreti olmadan istediğiniz boyaları edinebilirsiniz.
Araba boyası satın almak için ayrıca geniş ürün yelpazesine sahip yapı marketleri ziyaret edebilirsiniz. Araç yüzeyine uygun pek çok farklı türde boyaları bu sayede bulabilirsiniz. Yapı marketler üzerinden oto boyası alışverişi yapacaksanız, mutlaka satış danışmanlarına boyaların yoğunluğunu sormalısınız. Zira seyrek olan oto boyaları istenen sonucu vermemektedir.
Araç Boyası Fiyatları
Arabasını boyayacak olanlar, araç boyası fiyatlarını da merak etmektedir. Araç boyası fiyatları incelendiği zaman fiyatların oldukça değişken olduğu görülmektedir. Araç boyaları yalnızca parlak, sedefli, opak, mat kategorilerine ayrılmamaktadır. Boyanın son duruşuna ek olarak boyanın yapısına göre de pek çok çeşit bulunmaktadır. Hal böyle olunca fiyatlar da kaportacı ve ürüne göre değişkenlik göstermektedir.
Uygun fiyatlı araç boyası arayışı içerisinde olanlar, sprey boyaları tercih edebilmektedir. Özellikle rötuşlar için kaliteli sprey boyalar sıkça tercih edilmektedir. Otomobil yüzeyinde kullanıma uygun olan sprey boyalar 60 TL’den başlayan fiyatlara bulunabilmektedir.
Otomobilleri boyamak için sıkça tercih edilen kalıcı ve kaliteli olan bazkat boyalar ise 350 TL’den başlayan fiyatlara bulunabilmektedir. Ancak kişilerin istekleri ve beklentilerine göre bu fiyatlar üst limit olmaksızın artabilir.
Araç Boyamak İçin Ne Kadar Boya Lazım Olur?
Eğer arabanızın boyatılmasını istiyorsanız, sandığınızdan çok daha fazla boyaya ihtiyacınız olacağını bilmelisiniz. Çünkü araçların komple boyalarında ilk olarak baz kat için astar gerekebilir. Buna ek olarak asıl boyanın yalnızca bir kat sürülmesi yeterli olmayacaktır. Hem boyanın tam renk vermesi hem de boyanın daha dayanıklı olabilmesi için 2 ila 4 kat arasında boyama yapmak gerekecektir.
Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğu zaman araç boyamak için ne kadar boya gerekir sorusunun yanıtı 2,5 kg olacaktır. Ancak bu noktada aracın büyüklüğü ve istediğiniz renk de oldukça önemlidir. Bu nedenle aracınızın boya ihtiyaçlarını en iyi şekilde öğrenmek için oto boya uzmanları ile görüşmeniz tavsiye edilmektedir.
Araba Boyası Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
Araba boyası satın alırken sadece renge değil, boyanın kalitesine de dikkat edilmelidir. Bazı boyalar renkleriyle araç sahiplerini cezbetse de istenen etkiyi vermeyebilir. Bu nedenle boya almadan önce tercih edeceğiniz markanın kaliteli olmasına dikkat etmeli ve boyanın sizin beklentilerinizi karşılayacağından emin olmalısınız.
Araba boyası alırken mutlaka çok sıvı boyalardan kaçınmanız gerekmektedir. Yapısı çok ince olan boyaların kapatıcılığı az olur ve bu nedenle boyanın araç yüzeyinde renk vermesi zorlaşır.
Yoğun kıvamda boya almak en sağlıklısı olacaktır. Boyanız katıya yakın olsa bile inceltici kullanarak boyanın istenen oranda seyreltilmesi sağlanabilir. Böylece tam kıvamında boya elde edilebilecektir. Eğer siz de araba boyası alacaksanız, mutlaka boyanın yapısına dikkat ederek satın alım işlemlerinizi gerçekleştirmelisiniz.
Araba Boyası Nasıl Yapılır?
Araba boyası nasıl yapılır diye merak eden bireyler, araç boyamanın oldukça zor bir işlem olduğunu bilmelidir. Zira araç boyarken özensiz ve bilinçsiz hareket edilirse, boya ne kadar kaliteli olursa olsun iyi bir sonuç alınamayacaktır. Komple boya ya da rötuş boyası yapılacak olması fark etmeksizin boya yapmak profesyonellik istemektedir. Araba boyamak için takip edilmesi adımlar ise şunlardır;
- Arabanın kuru zımparası yapılarak orijinal olan üst boya tabakası sökülür.
- Arabada hasar ve çizik olması durumunda özel macun kullanılarak araçta pürüzsüz bir yüzey elde edilir.
- Macun işleminin ardından su zımparası ile yüzeydeki macun kaynaklı yükseltilerin giderilmesi sağlanır.
- Arabanın kapı kolları, tavan çıtası ve çamurluklar gibi parçaları sökülerek araç boyaya hazırlanır.
- Bu adımdan sonra ise boyanın değmemesi gereken yerler maskeleme bandı ile iyice kapatılır.
- Tercih edilecek boyanın rengine göre astar işlemi uygulanarak astarın 1 gün boyunca kuruması beklenir.
- Sonrasında ise parça parça olacak şekilde ana boya uygulaması yapılır ve her uygulamada boyanın tam kuruması beklendikten sonra diğer katlar sürülür.
- Aracın boya işlemleri bittikten sonra boyanın kalıcı olması ve darbelerde kolayca sökülmemesini sağlamak adına pasta cila işlemi yapılır.
- Son olarak ise boya öncesi sökülen tavan çıtası, araba logosu, çamurluk gibi parçalar tekrar yerine takılır.
Yukarıdaki listede belirtilen adımlar, arabaların sorunsuz şekilde boyanması için özenle yapılmalıdır. Daha önce de belirtildiği üzere uzmanca yapılmayan boyalar, arabanın iyi görünmesini engelleyecek, aracın daha masraflı işlemlere girmesine sebebiyet verecek ve satış aşamasında arabanın değerini düşürecektir.
Komple Araç Boyama Fiyatları
En iyi araba boyası arayışı içerisinde olan bireylerin en çok merak ettiği konulardan bir tanesi de komple araç boyatmanın fiyatlarıdır. Bu noktada fiyatları etkileyen pek çok faktörün olduğu bilinmelidir. Aracın boyutu, modeli, boyanın markası, ne kadar boya kullanılacağı, boya işçilik masrafları gibi unsurlara bağlı olarak fiyat belirlenmektedir.
Komple araç boyama fiyatları 9000 TL’den başlamakta ve herhangi bir üst limit olmaksızın artabilmektedir. Aracınızın boya masrafları hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız, mutlaka aracınızla birlikte uzman oto boyacılarını ziyaret etmelisiniz. Bu sayede aracınızın durumu ve sizin istekleriniz doğrultusunda net bir fiyat bilgisi alabilir ve aracınızın en iyi şekilde boyatılmasını sağlayabilirsiniz.
Bir araç boyamak için ne kadar boya gerekir?
Tek araç için ortalama 2.5 Kg Boya gerekir.
Akrilik oto boyası ne demek?
Akrilik en son kat kaplama malzemesidir.
Kaç çeşit oto boyası vardır?
Bazkat boya ve Opak Boya olarak 2 çeşit boya vardır.
Araba boyası ne ile inceltilir?
Araba boyası akrilik tiner ile inceltilir.
Arabanın boyasını ne kaldırır?
Gübre, Yumurta, Kolonya, Hardal ve Bulaşık Deterjanı gibi ürünler boyayı kaldırır.
Araba boya sentetik mi selülozik mi?
Selülozik tiner gibi etkili ürünler kullanılmaması gerekir. Sentetik.
Selülozik mi sentetik mi?
Selülozik tiner gibi etkili ürünler kullanılmaması gerekir. Sentetik.
Benzer İçerik
Motosiklet deposunda hangi boyadan kullanmalıyım markası ne olmalı