Katalizör Lambası Neden Yanar? Katalizör Lambası Nasıl Söndürülür, Katalizör Temizleme Nasıl Yapılır?

Katalizör Lambası Neden Yanar?

Bu yazımızda katalizör lambası neden yanar? Ve katalizör lambası söndürme gibi başlıklar altında duracağız. Katalizör lambası genellikle kalitesiz ve standardın dışında bir yakıt depoya girdiği taktirde yanmaktadır. Aracınız bu lambanın yanmasına rağmen halen düzgün şekilde çalışmaya devam etse dahi en kısa sürede servise gitmeniz gerekmektedir. Bunun sebebi katalizör lambası yanıyorsa katalitik konvertör hasar alabilir ve bunun dışında bu ışık yanıyorken aracınız normale göre fazla yakıt tüketir.

Bazı durumlarda ise katalizör lambası su birikintileri üzerinden geçerken veya geçtikten sonra da yanabilir. Araçlarımızda hangi tür yakıt kullandığımızı algılayan O2 isimli sensör bulunmaktadır. Bu sensör yağışlı hava koşullarından etkilenir ve ıslanırsa ikaz lambası aynı şekilde yanabilmektedir. Bu genellikle dizel araçlarda olur.

Katalizör Lambası Söndürme

Arızaya bağlı olarak katalizör lamba söndürme işlemi için deponun tamamen boşaltılması ve temizlenmesi gerekmektedir. Bu işlem zaman alan bir işlemdir. Eğer deponuz tamamen dolu durumda ise iki saat sürebilir. Ancak bu işlemler yapıldığında ve sorun giderildiğinde lamba sönecektir.

Araç tarafından sorun tespit edilmesinden itibaren katalizör ikaz ışığı sarı renkte yanıp söner. Servise gidildiği taktirde aracınızdaki arızanın tespiti için markanıza ve modelinize göre farklı cihazlar kullanılır. Bu cihaz hatanın sebebiyet kodunu okur ve sorunun ne olduğuna dair kapsamlı bir rapor verir. Bu rapor ışığında gerekli işlemler yapılır.

Katalizör Temizleme Nasıl Yapılır?

Aracın egzoz sistemine monte edilmiş bir parça olan katalizör sistemi içten yanmalı motorların doğaya bırakacağı zararlı gazları bir miktar temizleyerek zararlı gaz atılımını en aza indirmeyi amaçlar. Katalizör sistemi aynı zamanda egzoz sesini de emerek azaltır, bu azaltmanın sonucu olarak bir miktar performans kaybı da yaşanmaktadır.

Katalizör temizleme işlemi yetkili servisler tarafından yapılmaz. Bu işlemi sanayide bazı ustalar uygulamaktadır ve bu işlem evde yapılabilecek bir işlem değildir. Bu işlem katalizöre birtakım kimyasallar konularak yapılmaktadır. Bu kimyasallar ile katalizördeki tıkanmanın giderilmesi amaçlanmakladır.

Katalizör Arızası Tamir Fiyatı

Sizler için detaylı olarak paylaştığımız fiyat listemizde sizlere doğru ve en uygun fiyatları sunuyoruz. İşte katalizör tamir fiyatları:

-Euro dört motorlu araçlar için İngiliz menşeili bir buçuk üstü motorlar için kullanılan katalizör 700 TL dolaylarındadır.

-TüvTürk onaylı katalizör ise 626 TL dolaylarındadır.

-TüvTürk egzoz emisyon testinden geçme garantili katalizörler ise 550 TL civarındadır.

-Markaların orta seviye araçlarının orijinal servislerinde yapılacak olan değişimler ise 2000 TL civarında tutmaktadır. Lüks araçlarda ise bu tutar çok daha fazladır.

Motor Yağı Nasıl Değiştirilir? Motor Yağı Fiyatları

Motor Bloğu Neden Çatlar? Motor Bloğu Çatlağını Nasıl Anlarız?

Motor Rektifiye Fiyatları

Motor Bloğu Çatlak Tamiri ve Fiyat Bilgisi

Rektifiye Nedir, Neden Yapılır, Sonrasında Neler Yapılmalıdır?

Google.com

Araç Boyama Fiyatları

Airbag Işığı Neden Yanar, Nasıl Söndürülür? Airbag Tamir Fiyatları

ARAÇ BOYAMA ÜCRETLERİ VE BOYAMAYA DAİR GENEL BİLGİLER

Yorum yapın